Тячівська районна рада » Новини » Будівництво туберкульозної лікарні в Нижній Апші на стадії завершення

Будівництво туберкульозної лікарні в Нижній Апші на стадії завершення

12 серпня 2022, П'ятниця
87
0
Будівництво туберкульозної лікарні на Тячівщині треба закінчити до кінця року, – Білецький


Проєкт транскордонного співробітництва «Зменшення ризику епідемії туберкульозу на прикордонних територіях України і Польщі шляхом будівництва туберкульозної лікарні на 100 ліжок в Закарпатській області та впровадження інноваційних методів моніторингу, профілактики і лікування туберкульозу» на стадії завершення.

Заклад охорони здоров’я зводять у Нижній Апші, а його введення в експлуатацію було заплановане на червень поточного року. Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

«Війна внесла корективи в реалізацію проєкту, кілька місяців рахунки та роботи були заблоковані. Але зараз саме через те, що він грантовий, є можливість проводити необхідні платежі і завершити будівництво», – зазначив Мирослав Білецький.

Під час наради з представниками департаментів охорони здоров’я та капітального будівництва ОВА, підрядної організації, проєктантом обговорили низку питань, котрі потребують нагального вирішення. Зокрема, йшлося про влаштування якісного асфальтобетонного покриття на комунальній дорозі, що на під’їзді до майбутнього закладу, альтернативні джерела електрозабезпечення, які необхідні лікарні у разі виникнення аварійних ситуацій в електромережі.

«Їх усіх можна вирішити у стислі терміни. Тому наголосив на тому, що завершити проєкт ми повинні до кінця року.
Так збережемо репутацію області та країни перед нашими іноземними партнерами, створимо умови для якісного лікування пацієнтів із туберкульозом», – підкреслив перший заступник голови ОВА.

Додати коментар
Коментарі (0)
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.