Тячівська районна рада » Новини » У Тячеві відзначили День Української Державності - фото

У Тячеві відзначили День Української Державності - фото

28 липня 2022, Четвер
219
0
Сьогодні, 28 липня, на центральній площі міста відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення Дня Української Державності. 
В Україні таке свято відзначається вперше з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення, яке корінням сягає часів заснування міста Києва та розквітло за князювання Володимира Великого.
Саме на вшанування видатного державотворця Київського князя Володимира Великого у День Хрещення Київської Руси–України і встановлено День Української Державності.
Це свято утверджує нерозривний зв’язок усіх поколінь українців, нашу історію, традиції та прагнення жити у мирній європейській країні.
У зібранні взяли участь: начальник Тячівської РВА Тімур Аверін та його заступник Вадим Носа, голова Тячівської міської ради Іван Ковач та його перший заступник Владислав Братюк, в.о голови Тячівської райради Михайло Вурста.
А також начальник Тячівського РТЦК та СП Андрій Олещук, начальник Тячівського РВП ГУМВС в Закарпатській області Михайло Палкуш, начальник Тячівського МРВ УСБУ в Закарпатській області Василь Дурневич, керівник Тячівської окружної прокуратури Володимир Жилкін, представники поліції та ЗСУ, а також працівники установ та організацій, мешканці міста.
Захід розпочався з урочистого підняття Державного Прапору України під звучання Гімну України. Відтак присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих, які віками виборювали й виборюють нашу державність й незалежність. 
Корзини з квітами до пам’ятника Героям Небесної Сотні та генія української нації Тараса Шевченка від державних установ району здійснили вихованці шкіл міста та військові.
Викладачі Тячівської ДШМ виконали композицію "Боже великий, єдиний..."
Українська державність — те, що в нас нікому не відібрати, адже вона — надбання тисячоліть. 
Слава Україні!





















Додати коментар
Коментарі (0)
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.