Тячівська районна рада » Новини » У Тячеві відкрито сервісний центр Товариства Червоного Хреста - фоторепортаж

У Тячеві відкрито сервісний центр Товариства Червоного Хреста - фоторепортаж

25 липня 2022, Понеділок
455
0
З приводу цього в  районну організацію ТЧХ, на базі якого розміщено центр, навідалося чимало причетних до цієї важливої події посадовців, медичних працівників,  почесних гостей та волонтерів. 

На відкритті були присутні: керівниця Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Іванна Сабо, голова Тячівської районної організації Товариства Червоного Хреста України Олена Кагарлицька, керівник апарату Тячівської РВА Світлана Сойма, в.о голови Тячівської районної ради Михайло Вурста, депутат районної ради Іван Корнута, медичні працівники, члени районної організації  Товариства Червоного Хреста, волонтери. 
На території закладу відбулась урочиста церемонія, під час якої голова Закарпатської обласної організації ТЧХ Іванна Сабо інформувала про даний проєкт та загалом діяльність Червоного Хреста  в умовах воєнного стану. 
Відрадно, що це другий такий центр на Закарпатті,  перший створено в місті Ужгород ще один планується у Рахові.
Він надаватиме комплексні медичні та психосоціальні послуги як для місцевих жителів, так і вимушених переселенців.
Тут відвідувачі можуть отримати консультацію сімейного лікаря та попередньою домовленістю – вузькопрофільного спеціаліста, в тому числі й психолога. 

А також фармацевта, – тобто, ліки, які призначив медик, за їх наявності, пацієнтам центру надаватимуться безкоштовно.
Окрім того, в районі діятимуть 2 мобільні бригади, які виїжджатимуть для надання комплексу послуг у найвіддаленіші місця району. Для цього працівники ТЧХ отримали у користування спеціалізований автомобіль з відповідним оснащенням. 
Загалом поки що під центр облаштовано дві кімнати, однак  планується в найближчий час провести ремонт всієї будівлі Тячівського ТЧХ. 
На даний час тут працюють над тендерними процедурами по закупівлі необхідних медикаментів та медичного обладнання для повноцінного функціонування центру. В недалеких планах - реалізація програм за різними напрямками медичної та соціальної підтримки населення.  
Також підписано меморандум про співробітництво ТЧХ та КЗ «Тячівська районна поліклініка». 
Іванна Сабо  повідомила й про потужну роботу логістичного центру – обласного хабу гуманітарної допомоги, через який пройшло уже понад 1200 тонн вантажів.
Звідти вкрай важливу підтримку  одержала і Тячівська райорганізація ТЧХ для потребуючих в районі, зокрема і з числа внутрішньо переміщених осіб.
Про вкрай важливу благодійну місію, яку на сьогодні виконує в районі товариство Червоного Хреста наголосив в.о.голови Тячівської районної ради Михайло Вурста. Відтак вручив керівнику організації Олені Кагарлицькій Подяку райради за сумлінну багаторічну працю, професіоналізм, проявлене милосердя та з нагоди сьогоднішньої події. Також відмітив  співпрацю ТЧХ з волонтерським  центром Тячівського району, яким опікується райрада, завдяки чому вдалося здійснити багато корисних справ для слабозахищених верств населення.
Керівник  апарату Тячівської РВА Світлана Сойма зазначила, що сервісний центр вкрай необхідний, адже в районі дуже багато вимушених переселенців, які потребують допомоги. Відтак привітала присутніх з цією подією  і побажала всім успішної праці.
Також слова вітання виголосили:  Олексій Граков - керівник проєктів ЗОО ТЧХУ та Людмила Сорокіна - керівник проєкту Мобільні Медичні Бригади, помітивши основні моменти реалізації проєкту. 
Ну і звісно слово мали почесні закордонні гості - координатор групи представників Міжнародної Федерації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Леонард Метью та керівник делегації Товариства Червоного Хреста Фінляндії Кайла Ілкка. 
Власне проєкт і здійснюється за фінансової та іншої підтримки Міжнародної Федерації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, зокрема фінського, австрійського та інших підрозділів
Відтак за доброю традицією відбулося символічне перерізання червоної стрічки і учасники урочистості оглянули приміщення. До присутніх звернувся депутат райради Іван Корнута, який привітав працівників Тячівського ТЧХ з цією важливою подією і запевнив у налагодженні співпраці з медичною спільнотою району.
У свою чергу голова РО Олена Кагарлицька подякувала всім причетним до цієї події за сприяння у відкритті сервісного центру, А також волонтерам та небайдужим, які у цей важкий час для країни цілодобово працюють із перших днів війни, і надають допомогу потребуючим. 
Наголосила, що у такому ж темпі ТЧХ працюватимуть й надалі, адже тисячі   переселенців досі залишаються проживати на Тячівщині. На жаль, війна не закінчилась і чимало людей не мають куди повертатись. Тож з відкриттям сервісного центру всі вони отримуватимуть більший спектр якісної допомоги. Як і інші категорії вразливих верств населення. 
Любов Немеш, Пресслужба Тячівської райради



















Додати коментар
Коментарі (0)
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.