Тячівська районна рада » Новини » Непоправна втрата для Тячівщини: загинув легендарний командир Олег Куцин

Непоправна втрата для Тячівщини: загинув легендарний командир Олег Куцин

19 червня 2022, Неділя
323
0
Сьогодні 19.06.2022 на війні поліг наш земляк, вірний син України, щирий  патріот і мужній захисник -  легендарний командир батальйону "Карпатська Січ" Олег Іванович Куцин, позивний "кум" з Тячева.
 
Олег Куцин відомий як громадський, політичний та військовий діяч, керівник "Легіону Свободи", член Політради Всеукраїнського об'єднання "Свобода", голова Закарпатської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода", командир Окремої зведеної штурмової роти "Карпатська Січ" 93-ї механізованої бригади Збройних сил України.
Окрема добровольча чота "Карпатська Січ" була створена у 2014 році. 2015-го підрозділ увійшов до складу 93-ї механізованої бригади ЗСУ. За час участі у військових діях на сході України чота стала ротою, брала участь у боях у районі Донецького аеропорту: бої за Піски, шахту "Бутовка", Водяне, Опитне.
Із 24 лютого 2022 року "ОДЧ Карпатська Січ" обороняла Київ, тримала позиції в Ірпіні, Романівці та на Броварському напрямку. Нині підрозділ знаходиться на Ізюмському напрямку. 
Олег Куцин народився 23 листопада 1965 в м. Івано-Франківськ, де навчались його батьки. Надалі все своє життя жив та працював у Тячеві.
Закінчив Тячівську СШ №1, нині ЗОШ №1 імені Василя Ґренджі-Донського. Здобув дві вищі освіти,  служив на строковій  службі,  закінчив Львівський регірнальний інститут державного управління НАДУ при Президентові України. 
З 1987 працював на Тячівському заводі «Зеніт», де пройшов шлях від майстра до виконуючого обов'язки директора.
Працював заступником голови Тячівської РДА (2005-2006), двічі обирався депутатом Тячівського міської ради, почесний громадянин міста Тячів.
У героя залишилась дружина та троє дітей.
Він був унікальною особистістю, мудрою людиною і безстрашним борцем за свободу рідної неньки - України, яку любив понад усе на світі і за яку віддав своє життя. 
На жаль,  війна забирає найкращих... 
Ім'я Олега Куцина назавжди увійде в історію Тячівщини як приклад служіння українському народу для всіх наступних поколінь. А пам'ять навіки залишиться у серцях тих, хто його знав, любив і поважав. 
Тячівська районна рада висловлює щирі співчуття рідним, близьким, а також побратимам загиблого. 
Вічна слава Герою!

Додати коментар
Коментарі (0)
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.