Тячівська районна рада » Новини » З початку війни було викрадено більше 50 посадових осіб місцевого самоврядування

З початку війни було викрадено більше 50 посадових осіб місцевого самоврядування

24 травня 2022, Вівторок
186
0
З початку війни було викрадено більше 50 посадових осіб місцевого самоврядування – 30 з них – міські селищні та сільські голови. 
Наразі 7  очільників органів місцевого самоврядування перебувають в російському полоні – повідомили в Асоціації міст України.
На території окупанти встановлюють свою тимчасову адміністрацію, знущаються з населення, намагаються упроваджувати своє законодавство. Найбільшого тиску піддаються працівники муніципалітетів.
«На тимчасово окупованих територіях рф намагається запровадити голодомор, розуміючи, що силу і дух українського народу не зломити. Але, незважаючи на це, навіть на окупованих територіях українські фермери, селяни, муніципальна влада засіяли поля і вірять в те, що Збройні сили України звільнять ці території, Україна і весь світ буде із зерном» - зазначив виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан. 
Із початку повномасштабної війни росії проти України було окуповано 3605 населених пунктів України. Завдяки ЗСУ 991 населений пункт наразі звільнений. На жаль більше 2000 населених пунктів у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Донецькій, Луганській та Харківській областях ще перебувають в окупації. Наразі, за підрахунками Асоціації міст України, було зруйновано 90 мільйонів квадратних метрів будівель. Повністю зруйновано 1500 шкіл та дитячих садків, 350 медичних закладів.
 
Детальніше – у відео
https://youtu.be/Zfx_V_9Gyeg

Додати коментар
Коментарі (0)
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.