Тячівська районна рада » Новини » У Тячеві вшанували пам'ять загиблих воїнів та мирних жителів міста-побратима Бучі - фото

У Тячеві вшанували пам'ять загиблих воїнів та мирних жителів міста-побратима Бучі - фото

09 квітня 2022, Субота
606
0
Сьогодні 9. 04. 2022 на площі Соборній в місті Тячів відбувся скорботний захід "Запали свічку пам’яті"з метою вшанування загиблих українських бійців та мирного населення  м. Буча за час його окупації російськими загарбниками.
А також всіх невинно убієнних та полеглих захисників у боях з ворогом, що віроломно напав на нашу країну. 
Трагедія Бучі сколихнула весь світ. Рашистами по-звірячому вбито й закатовано сотні мирних мешканців,  серед яких чимало дітей, жінок та стариків ... Трупи на дорогах, тротуарах, братські могили, зруйновані будівлі...
Від колись надзвичайно прекрасного міста залишились руїни. 
Тячівці дуже болісно сприйняли всі ці жахливі події, яким не має оправдання. Адже Тячів та Буча є містами- побратимами, які ось уже 15 років поєднують дружні відносини та плідна співпраця в багатьох напрямках соціального розвитку.  
На скорботний захід, попри несприятливу дощову погоду зібралися сотні мешканців громади. 
Прийшли також вимушені переселенці з м.Буча, яким вдалося евакуюватись та знайти прихисток в Тячівській ТГ. 
Серед присутніх було міське та районне керівництво, зокрема міський голова Іван Ковач, голова райради Юрій Берінде начальник Тячівської РВА Тімур Аверін та його заступник Вадим Носа.
А також заступник голови районної ради Михайло Вурста, перший заступник голови міськради Владислав Братюк, начальник Тячівського РТЦК та СП Андрій Олещук, начальник Тячівського РВП ГУМВС в Закарпатській області Михайло Палкуш, в.о.керівника Тячівської окружної прокуратури Володимир Келемен, начальник Тячівського районного управління ДСНС Святослав Сміщук, працівники поліції, установ та організацій міста, військові ЗСУ та ін. 
- Ми зустрічалися, обмінювали досвідом, підтримували один-одного, будували спільні плани. Російські окупанти знищили плани мирної розбудови громади, понівечили інфраструктуру міста та оселі наших друзів. Все, що залишила за собою російська армія, ніколи не забути. Ніхто не забуде і не пробачить, - наголошено під час заходу.  
Пам’ять загиблих усі вшанували хвилиною мовчання. Священики місцевих релігійних установ громади провели чин панахиди. Містяни запалили свічки в пам’ять про загиблих під час війни українців.
На завершення заходу присутні спільно виконали Гімн України та "Молитву за Україну".


Додати коментар
Коментарі (0)
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.