Тячівська районна рада » Новини » Тячівська райрада звернулась до Кабінету Міністрів України з приводу незадовільного стану доріг в районі

Тячівська райрада звернулась до Кабінету Міністрів України з приводу незадовільного стану доріг в районі

11 січня 2022, Вівторок
2 366
0
          Дане питання  на сьомій сесії восьмого скликання,  яка відбулася 24 грудня 2021 року, озвучив у своєму зверненні голова постійної депутатської комісії з питань промислової політики, будівництва,  транспорту, енергетики, зв’язку, архітектури та житлово-комунального господарства райради Дмитро Шелемба. 
        - У мешканців Тячівського району та учасників дорожнього руху викликає занепокоєння та невдоволення незадовільний стан автомобільних доріг на території району, які знаходяться на утриманні ДП "Служба місцевих автомобільних доріг у Закарпатській області, - зазначив він. 
         І хоч депутатами райради неодноразово розглядалось дане питання на сесіях та комісії, і відповідно,  направлялись звернення у вищі органи влади, на жаль, ситуацію не вдалося суттєво покращити. Адже ті заходи, які проводились Службою на автошляхах району впродовж цього року, є недостатніми, і найбільш проблемні ділянки в багатьох населених пунктах так і залишились у вкрай незадовільному стані. 
         Дмитро Шелемба відмітив той факт, що в мережі Інтернет розміщено відеоролик про те, як волонтери з Австрії, які привезли різдвяні подарунки діткам Усть - Чорнянської й Углянської громади, зламали через ями на дорозі свій мікроавтобус.  Тож яке враження після такого інциденту залишиться в закордонних гостей про наш район і владу? Звісно, негативне. Як і в усіх учасників дорожнього  руху, яким щоденно доводиться їздити по таких дорогах. 
         Вкрай незадовільною залишається центральна дорога загального користування місцевого значення С 071117 Нересниця-Тарасівка км 0+000-13+500 села Тарасівка Нересницької ТГ, яка теж знаходиться на балансі ДП "Служба автомобільних доріг". 
         За попередні роки тут робився ремонт  на деяких ділянках шляху, але на тих, що залишились ситуація на даний час вкрай катастрофічна. Дорожнє полотно зруйноване майже повністю, вкрите суцільними ямами, які об'їхати транспортним засобом вже практично неможливо. Загалом потрібно відремонтувати ще майже 5 кілометрів шляху - при в'їзді в село, і в самому населеному пункті.
         Також покращення якості покриття потребує дорога в напрямку ще одного віддаленого населеного пункту - с. Широкий Луг, де цьогоріч зроблено лише поточний ремонт. 
         - На території Нересницької, Углянської, Усть - Чорнянської, частини Дубівської та Буштинської громад, дороги потребують капітального оновлення,
адже ямковий ремонт, як показує практика, не дає довготривалого ефекту і є лише марним витрачанням коштів платників податків, - наголосив депутат Дмитро Шелемба. 
         Обговоривши дане питання, депутати прийняли рішення направити чергове звернення сесії райради до Закарпатської ОДА та Кабінету Міністрів України з приводу фінансового забезпечення капітального ремонту доріг загального користування місцевого значення на території Тячівського району, балансоутримувачем  яких є Служба автомобільних доріг у Закарпатській області.
Додати коментар
Коментарі (0)
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.