Тячівська районна рада » Новини » Кисневі концентрати, депутатські звернення та привітання з Днем місцевого самоврядування - відбулася позачергова сесія Тячівської райради (фоторепортаж)

Кисневі концентрати, депутатські звернення та привітання з Днем місцевого самоврядування - відбулася позачергова сесія Тячівської райради (фоторепортаж)

10 грудня 2021, П'ятниця
325
0
       Скликаючи сьогоднішню позачергову сесію голова райради Юрій Берінде  відмітив нагальну необхідность її проведення у зв'язку з складною ситуацією щодо COVID-19 в районі.
      І зокрема - передачі кисневих концентратів для хворих, які для них є життєвонеобхідними.  З приводу чого і зібралися депутати, незважаючи на кінець року і короткі терміни підготовки сесії. Поставились з порозумінням, що й дозволило отримати кворум та провести засідання. 
     Тож відкриваючи сесію, головуючий Юрій Берінде висловив вдячність депутатам за оперативність і відповідальність перед мешканцями району.  
     Загалом у залі були присутніми 29 із 42 депутатів ради.
     Участь у засіданні також взяли - заступник голови райради Михайло Вурста, голова РДА Тімур Аверін, керівники установ, організацій району, структурних підрозділів райради, РДА.
     Насамперед голова ради привітав іменників, які у міжсесійний період  відзначили своє день народження.  А також всіх депутатів - колег з Днем місцевого самоврядування, що святкувалось на державному рівні напередодні. Багатьом із яких, разом із заступником Михайлом Вурстою, вручили Почесні грамоти райради. 
     Відповідно до розпорядження голови за високий професіоналізм, наполегливу і самовіддану працю,  добросовісне виконання депутатських повноважень, грамотами нагороджені - Тамара Бібен, Анна Галас, Богдан Декет, Віталій Джурджа, Василь Довгуник, Родіка Змикало, Іван Корнута, Оксана Реплюк, Ігор Савчук, Василь Сасин, Іван Токар, Михайло Шелевер, Дмитро Шелемба, Марія Яринич. 
         Відтак депутати затвердили порядок денний і приступили до його розгляду.  
         Почали із звернень, які обговорили та прийняли рішення. 
         Так, підтримали звернення Олега Палінкаша і схвалили відповідне звернення райради до Верховної ради України, Народних депутатів України від Закарпатської області щодо перегляду процедури оподаткування  фізичних осіб - власників СЕС малої потужності.
         Наразі податки від таких приватних сонячних установок, що функціонують на території Тячівського району, надходять за місцем реєстрації ПАТ «Закарпаттяобленерго». 
        Якщо б їх спрямувати до бюджетів територіальних громад, то громади б мали чималі кошти для забезпечення  реалізації своїх повноважень та належного функціонування об'єктів соціальної сфери. В тому числі й для розвитку відновлювальної енергетики на своїх територіях, оскільки вартість енергоносіїв критично зросла. 
     Таким чином депутати райради просять розглянути дане питання з метою додаткових надходжень до місцевих бюджетів.
     Також на сесії було підтримано аналогічне звернення від фракції  Партії "Слуга Народу" щодо відрахування податків та зборів від суб'єктів господарювання за місцем здійснення їх підприємницької  діяльності ( фактичного розташування). На даний час сплата податків відбувається за місцем їх реєстрації, що як правило не відповідає фактичному місцю здійснення їх діяльності. Внесення змін у чинне законодавство з приводу цього також збільшить фінансовий ресурс територіальних громад  для розвитку їх територій. 
     Ще одне усне звернення від фракції "Слуга Народу" з приводу встановлення камер відеоонагляду на найбільш аварійно- небезпечних  ділянках автомобільної дороги  Н -09 підтримали й схвалили депутати.    
     Наступним затвердили проєкт землеустрою щодо встановлення (зміни) меж населеного пункту села Нересниця. 
      І пакетом прийняли три районні програми:
- Програму мобілізаційної підготовки Тячівського району на 2022 рік;                                  
- Програму розвитку військово-патріотичного виховання та забезпечення заходів по допризовній підготовці юнаків, проведення приписки, призову юнаків на строкову військову службу та призову військовозобов'язаних на військову службу за контрактом в Тячівському районі на 2022 рік;
- Програму матеріально-технічного забезпечення підрозділу територіальної оборони, який формується Тячівським районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки на 2022 рік.
     Надалі прийняли рішення - про безоплатне прийняття до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Тячівського району майна, а саме -  медичних кисневих концентраторів АЕ-8. 
     Відтак 65 кисневих концентраторів, які закуплено за державні кошти обласним департаментом охорони здоров'я, передано на баланс КНП Тячівської райради «Центр первинної медико-санітарної допомоги». Їх  надалі буде розприділено на АЗПСМ для кисневозалежних пацієнтів, які лікуються вдома. Тобто тих, що за показниками вже виписані зі стаціонару на доліковування, однак ще потребують кисневої підтримки тощо. 
    Депутати прийняли рішення Про  припинення державної реєстрації Комунального підприємства «Агенство регіонального розвитку туристичної зони Солотвино» шляхом ліквідації. Як було роз'яснено, дане комунальне підприємство було створено, однак фактично не працювало жодного дня. Тепер же в Солотвинській територіальній громаді створено свою Агенцію розвитку.
    Проголосували й за аналогічне рішення  - Про  припинення державної реєстрації Тячівського районного підприємства технічної інвентаризації   шляхом ліквідації. Присутній на сесії директор В.Вовчик проінформував що дане підприємство через відсутність надходжень є практично банкрутом. На сьогодні з персоналу числиться один директор, всі решта працюють як підприємці фізособи. В той же час щомісячно проводиться оплата комунальних послуг, відрахувань та податків. Тож щоб уникнути процедури банкрутства, що є набагато проблемніше для підприємство, депутати його ліквідували. 
     Таким чином всі питання порядку денного сьогоднішньої сесії вичерпано. Наступного разу депутати зберуться на затвердження бюджету 2022 та вирішення інших важливих питань життєдіяльності району.
Любов Немеш 






















Додати коментар
Коментарі (0)
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.